Laskun reklamointi käytännössä
Tässä artikkelissa käsittelen laskun reklamaatiota. Artikkelissa on käytännönläheiset ohjeet laskun reklamaatioon tekemiseen ja sen lopussa on malleja laskun reklamaatiolle.
Korjausvastuun jakautuminen on eräs yleisimmistä asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välisistä riitaa lietsovista aiheista.
Vastuu määräytyy ensisijaisesti yhtiöjärjestysmääräysten mukaisesti ja toissijaisesti asunto-osakeyhtiölain mukaan.
Yhtiöjärjestys on ensisijainen
Yhtiöjärjestyksen määräykset ylittävät lain määräykset. Jos yhtiöjärjestyksessä lukee jonkin osan olevan joko osakkaan tai yhtiön vastuulla, se on tämän tahon vastuulla.
Yhtiöjärjestyksissä ei läheskään aina määrätä siitä, kenen vastuulla mikäkin korjaus on. On huomattavasti yleisempää, että korjausvastuu perustuu lakiin.
Lain mukainen korjausvastuu
Siltä osin, kuin yhtiöjärjestyksessä ei muuta määrätä, kunnossapitovastuu määräytyy asunto-osakeyhtiölain mukaan.
Lain mukaan osakkaan vastuulla on:
Yhtiö vastaa kunnossapidosta siltä osin kuin se ei kuulu osakkeenomistajalle. Lain mukaan yhtiön vastuulla on:
Yhtiö on tietyissä tilanteissa velvollinen korjaamaan osakkaan vastuulla olevia huoneiston osia
Yhtiön on korjattava ne osakehuoneistojen sisäosat, jotka vahingoittuvat rakenteen tai yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvan rakennuksen muun osan vian tai sen korjaamisen vuoksi. Yhtiön kunnossapitovastuu vahingoittuneista sisäosista rajoittuu yhtiön perustasoon. Yhtiöllä ei siis välttämättä ole velvollisuutta kunnostaa sisäosia samaan tasoon, kuin ne olivat ennen vahingoittumista.
Onko sinulla kysyttävää kunnossapitovastuun jakautumisesta? Käytä maksutonta alkuneuvottelua
Soita minulle numeroon 044 984 8548, jos sinulla on kysyttävää kunnossapitovastuun jakautumisesta. Voit vaihtoehtoisesti jättää yhteydenottopyynnön.
Tässä artikkelissa käsittelen laskun reklamaatiota. Artikkelissa on käytännönläheiset ohjeet laskun reklamaatioon tekemiseen ja sen lopussa on malleja laskun reklamaatiolle.
Suuri siivousalan yritys oli irtisanonut 69 työntekijää tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla. Lain mukainen työn tarjoamisvelvollisuus hoidettiin sähköpostilistan avulla. Miksi työn tarjoamisvelvollisuus hoidettiin virheellisesti korkeimman oikeuden mukaan?
Liikehuoneiston vuokralaisena sinulla on irtisanomissuoja. Irtisanomissuoja estää tietyissä tilanteissa kohtuuttomat irtisanomiset. Alla saat tietää lisää irtisanomissuojasta ja sen käyttämisestä.