Työsuhteet: Miten koeaikapurku tehdään?

13.09.2020

Mikä koeaika on?

Koeajan tarkoituksena on se, että työntekijä ja työnantaja saavat selvittää työsuhteen aikana, vastaako työsopimus odotuksia. Koeajasta on erikseen sovittava työntekijän kanssa, jotta koeaikapurku voitaisiin tehdä.

Koeaika alkaa pääsääntöisesti työn aloittamisesta ja se voi kestää korkeintaan kuusi kuukautta. Alle 12 kuukauden pituisissa määräaikaisissa sopimuksissa se saa olla korkeintaan puolet sopimuksen kestosta.

Koeaikapurun kynnys on erittäin matala.

Millä perusteilla koeaikapurku voidaan tehdä?

Voit koeajan aikana tehdä koeaikapurun hyvin matalalla kynnyksellä. Rajoituksena on se, että et saa tehdä koeaikapurkua syrjivillä tai koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Tämä tarkoittaa sitä, että et saa irtisanoa työsopimusta esimerkiksi siksi, että työntekijä on tullut raskaaksi koeajan aikana.

Normaalisti et myöskään saa tehdä koeaikapurkua taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla (eli esim. uudelleenjärjestelyn vuoksi). Koronan takia annetun poikkeussäännöksen takia näin voi kuitenkin tehdä 31.12.2020 saakka.

Kun teet koeaikapurun työsuhde päättyy välittömästi.


Onko sinulla kysymyksiä tai tarvitsetko apua? Käytä maksutonta alkuneuvottelua

Soita minulle numeroon 044 984 8548, jos sinulla on kysymyksiä koeaikaan liittyen tai jos tarvitset apua työsuhdeasioissa.

Voit vaihtoehtoisesti jättää yhteydenottopyynnön.


Kristian Krokfors
Oikeustieteen maisteri
Oikeudenkäyntilakimies
044 984 8548
kristian@krokforslaw.com


Uusimmat artikkelit

Otsikossa mainitut periaatteet ovat osittain saman kolikon kääntöpuolia ja ne toimivat riitatilanteessa yhdessä. Tässä artikkelissa käsittelen lyhyesti näitä periaatteita ja niiden käytännön vaikutusta, jos sinulle on aiheutettu vahinkoa.