Työntekijästä voi päästä eroon riskittömästi sopimuksella työsuhteen päättämisestä

13.09.2020

Työsuhde päätetään normaalisti irtisanomalla tai purkamalla. Työsuhteen voi tämän lisäksi päättää yhteisymmäryksessä työntekijän kanssa sopimuksella. Oikein käytettynä pääset sopimuksella eroon työntekijästä riskittömästi jopa ilman riittäviä perusteita työsuhteen päättämiselle.


Sinun tulee kuitenkin olla erittäin tarkkana, kun teet sopimusta

Sopimusta tehtäessä tulee varoa menettelyitä, joilla sopimus tulee pätemättömäksi oikeustoimilain 3 luvun perusteella. Jos sopimus todetaan pätemättömäksi, kuten tapauksessa KKO 2019:76, arvioidaan tilannetta irtisanomis- ja purkuperusteiden näkökannalta. Korvausvelvollisuuden riski on tällöin erittäin suuri.

Lisäksi sinun tulee huomioida kaikki tulevaisuuden kannalta tärkeät seikat. Jos esimerkiksi haluat, että kumpikaan ei voi enää vaatia mitään jälkikäteen siitä tulee sopia erikseen.

Työntekijää ei voida pakottaa tekemään sopimusta. Kysy siksi työntekijältä, jos sopimusta olisi mahdollista tehdä ennen kuin tilaat sopimuksen lakimieheltä.

Miten sopimus tehdään

Huomaa, että sopimuksessa määritellään yhdessä työntekijän kanssa milloin työsuhde päättyy ja mitä kummankin osapuolen tulee tehdä. Työntekijää ei voida pakottaa suostumaan sopimukseen.

Useimmiten työntekijälle pitää suorittaa jotain korvausta, jotta hän suostuu sopimukseen työsuhteen päättämisestä. Joissain tapauksissa työntekijälle ei kuitenkaan tarvitse maksaa korvauksia, tällainen tilanne voi esimerkiksi olla silloin, kun työntekijä haluaa itse päästä eroon määräaikaisesta sopimuksesta.

Sinun kannattaa käyttää lakimiestä, kun teet sopimuksen

Sopimuksenteossa on suositeltavaa käyttää lakimiestä apuna, koska tällöin sen pätevyydestä voidaan varmistua ja sen sisältö räätälöidään tarpeisiisi. Virheellisesti tehty sopimus voi tulla kalliiksi. Sopimuksen tilaaminen lakimieheltä ei ole kallista riskeihin nähden, saat esimerkiksi minulta sopimuksen työsuhteen päättämisestä hintaan 197 € (alv 0 %).

Soita, jos sinulla on kysymyksiä tai tarvitset apua

Soita minulle numeroon 044 984 8548, jos sinulla on kysyttävää työsuhteen päättämissopimuksista tai tarvitset apua sopimuksen tekemiseen. Ensimmäinen asiaa koskeva puhelu on maksuton alkuneuvottelu.

Voit vaihtoehtoisesti jättää yhteydenottopyynnön.


Kristian Krokfors
Oikeustieteen maisteri
Oikeudenkäyntilakimies
044 984 8548
kristian@krokforslaw.com


Uusimmat artikkelit

Tässä artikkelissa käsittelen laskun reklamaatiota. Artikkelissa on käytännönläheiset ohjeet laskun reklamaatioon tekemiseen ja sen lopussa on malleja laskun reklamaatiolle.