Työsuhteet

Vietät kaunista kesäpäivää, jolloin sairastut yhtäkkisesti. Seuraavien kahden viikon lomapäivät valuvat hukkaan kuumeen kourissa sängynpohjalla maatessa. Tiesitkö, että sinulla on tällaisissa tapauksissa lain mukaan oikeus saada osa lomastasi siirrettyä?

Hovioikeus on antanut ratkaisun palkan alentamista seuranneessa riidassa. Ratkaisu kuvastaa hyvin virheellisesti tehdyn työsuhteen ehdon muuttamisen riskejä. Vaikka palkan alentaminen ei ollut oikeutettua tässä tapauksessa, se on tietyissä tilanteissa mahdollista tehdä lain puitteissa. Käsittelen ratkaisun ohessa myös palkan alentamista yleisellä...

Voiko kirjanpitäjän laittaa kaivamaan ojaa muutamaksi päiväksi? Saako viulunsoittajan siirtää pysyvästi soittamaan huonompaan saliin? Voiko siivoojan siivottavaa aluetta lisätä huomattavan paljon? Tässä artikkelissa käsittelen sitä, milloin työnantaja saa muuttaa työntekijän työtehtäviä työnjohtovaltansa perusteella. Lisäksi käsittelen käytännön...

Lomautukset ovat tarkoitettu tilapäisiksi järjestelyiksi, mutta lomautus saattaa kestää pitkään. Tässä artikkelissa käydään läpi työntekijän oikeus irtisanoutua lomautuksen aikana, työnantajan oikeus irtisanoa lomautettu työntekijä ja työntekijän saama korvausoikeus, jos hän irtisanoutuu yli 200 päivää kestäneen lomautuksen aikana.

Työntekijän rikkomuksiin ei voi vedota kuinka myöhään tahansa. Mikäli irtisanominen tapahtuu myöhässä, työntekijälle syntyy oikeus vaatia korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Artikkelia on päivitetty 10.2.2021 uuden korkeimman oikeuden ratkaisun vuoksi.