Edustaako Kristian Krokfors myös syytettyjä rikosasioissa?

24.04.2023

Olen lähtökohtaisesti profiloitunut yritysten käyttämäksi riitajuristiksi enkä rikoslakimieheksi. Suurimmassa osassa rikosjutuistani autan rikoksen uhria saamaan korvauksia. Otan kuitenkin vastaan rikosjuttuja syytetyiltäkin tiettyjen edellytysten täyttyessä.

Jotta ottaisin vastaan toimeksiannon sinulta (syytettynä) rikosasiassa, jutussasi pitää mahdollisuus voittaa jotain. Voittomahdollisuus voi koskea rikospuolta (ts. rangaistusta), vahingonkorvauspuolta taikka molempia.

Esimerkiksi eräässä vähän aikaa sitten istumassani rikosjutussa rangaistus oli lähes 100 % varma, mutta korvauspuoli oli voitettavissa. Päämieheni kommentoi asiaa tuomion jälkeen näin:  

"Kristian toimi lakimiehenäni rikosasiassa, jossa oli huomattavat korvausvaatimukset ja mahdollisesti vakavat rikosoikeudelliset seuraamukset. Tavoitteeni prosessissa oli minimoida seuraamukset näyttämällä toteen että toimin parhaan kykyni mukaan erittäin haastavassa tilanteessa. Keskustelimme ja totesimme että todennäköinen lopputulos on minun kannalta tappiollinen.

Rikosvaatimukset menivät läpi joka merkitisi minun kohdalle rangaistusta, mutta Kristian onnistui saamaan oikeuden hylkäämään korvausvaatimukset. Lopputulos oli tappiollinen mutta asiat menivät niin hyvin kuin toivoin. Erityisesti korvausvaatimuksien hylkääntyminen tuntui helpottavalta.

Kristian selvitti kaiken mitä pyysin ennen oikeuteen menoa joka sai minut toiveikkaaksi lopputuloksen suhteen erittäin hankalasta aloitusasetelmasta huolimatta. Tunsin ensikertalaisena oloni jännittyneeksi istuntosalissa mutta Kristianin valmistautuneisuus ja ammattitaito sai rauhallisemmaksi. Suosittelen lämpimästi Kristiania koska vaikkakin tämä oli hänelle poikkeuksellinen tapaus niin hän selvitti kaiken josta olin epävarma ja hoiti homman erittäin hyvin, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseeni valita Kristian lakimiehekseni!"

Otto

Missä tilanteissa otan todennäköisesti vastaan juttusi?

Muutamat tilanteet ovat sellaisia, joissa lähtökohtaisesti otan vastaan rikosjutun (jos kalenteri sallii jutun vastaa

nottamisen). Jos tilanteesi on jokin seuraavista, olen lähtökohtaisesti valmis auttamaan sinua:

  • Olet syytön (vähintään osaan syytteessä mainituista rikoksista).
  • Tekosi on paljon syyttäjän selostamaa lievempi.
  • Vahingonkorvausvastuun minimointi on sinulle tärkeää.


Miten saat tietää, otanko vastaan juttusi?

Saat tietää, otanko vastaan toimeksiannon sinulta kysymällä. Päätän toimeksiannon vastaanottamisesta keskustelun jälkeen. Keskustelu on luonnollisesti veloitukseton ja salassapitovelvollisuuteni koskee kaikkea kertomaasi.

Soita minulle numeroon +358 44 9848 548 niin käymme läpi tilanteesi yhdessä.

Voit vaihtoehtoisesti varata puheluajan täyttämällä alla olevan yhteydenottolomakkeen.