Sain aiheettoman laskun, mitä teen?

14.09.2020

Minulta on pyydetty usein neuvontaa liittyen perusteettomiin laskuihin. Välillä lasku ei perustu yhtään mihinkään ja välillä on olemassa syy olla maksamatta lasku.

Kummassakin tapauksessa sinun kannattaa reklamoida laskusta. Reklamaatio kannattaa aina lähettää myöhemmin todennettavalla tavalla, kuten sähköpostiviestillä.

Kerro reklamaatiossa mitä aiot tehdä ja mikä reklamaation peruste on

Mitä reklamaatioon kannattaa kirjoittaa?

Kun lähetät reklamaation sinun kannattaa kertoa mitä aiot tehdä. Jos aiot maksaa vain osan laskusta, kirjoita kuinka suuren osan laskusta aiot maksaa.

Sinun kannattaa myös ilmoittaa peruste sille, että et maksa laskua. Mikäli ostamassasi tuotteessa on esimerkiksi virhe, niin sinun kannattaa kuvata virhe. Jos aiot maksaa vain osan laskusta, kerro miksi aiot maksaa niin suuren osuuden, kuin maksat.

Miksi reklamaatio kannattaa tehdä?

Lasku muuttuu riitaiseksi, kun olet reklamoinut. Riitaista laskua ei saa periä normaalina perintänä eikä esimerkiksi trattaperintä ole siksi mahdollinen reklamaation jälkeen.


Älä reklamoi turhaan

Vaikka esimerkiksi trattaa ei voida käyttää riitaisen laskun osalta, lasku voidaan periä oikeusteitse. Tämä tarkoittaa sitä, että asia voidaan viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Täysin perusteettomat maksusta kieltäytymiset johtavat yleensä oikeudenkäyntiin. .


Mitä voit tehdä, jos lasku on oikea, mutta sinulla ei ole varaa maksaa?

Voit pyytää maksuaikaa, jos et jostain syystä pysty maksamaan laskua ajallaan. Laskun lähettäjä ei todennäköisesti vie asiaa oikeuteen, jos sitä kautta ei voida saavutettavaa parempaa lopputulosta, kuin neuvotteluilla.


Haluatko keskustella kanssani?

Soita minulle numeroon 044 984 8548, jos haluat keskustella kanssani asiastasi.

Voit vaihtoehtoisesti jättää yhteydenottopyynnön.


Kristian Krokfors
Oikeustieteen maisteri
Oikeudenkäyntilakimies
044 984 8548
kristian@krokforslaw.com