Liikehuoneiston vuokralaisena sinulla on irtisanomissuoja. Irtisanomissuoja estää tietyissä tilanteissa kohtuuttomat irtisanomiset. Alla saat tietää lisää irtisanomissuojasta ja sen käyttämisestä.

Voiko sopimuksen tehdä suullisesti?
Sopimus on lähtökohtaisesti sitova riippumatta siitä miten se tehtiin. Sopimus voidaan tehdä suullisesti, kirjallisesti tai hiljaisesti, eli tosiasiallisen toiminnan perusteella.
Tietyn tyyppisiä sopimuksia, kuten esimerkiksi kiinteistönkauppasopimuksia, ei voida tehdä suullisesti.
Suullinen sopimus on lähtökohtaisesti pätevä.
Tee tärkeät sopimukset aina todisteellisesti
Kaikkein tärkein asia sopimuksen muodossa on se, että pystyt todistamaan jälkikäteen mihin olet sitoutunut ja mihin et ole sitoutunut.
Suosittelen siksi yleensä sopimuksen tekemistä kirjallisesti, koska kirjallisen sopimuksen sisällön todistaminen on helppoa. Samaan lopputulokseen voidaan kuitenkin päästä esimerkiksi tekemällä sopimus suullisesti ja äänittämällä koko sopimusneuvottelut.
Onko sinulla kysymyksiä tai tarvitsetko apua? Käytä maksutonta alkuneuvottelua
Soita minulle numeroon 044 984 8548, jos sinulla on kysyttävää sopimuksen tekemisestä tai tarvitset apua sopimuksen tekemiseen.
Voit vaihtoehtoisesti jättää yhteydenottopyynnön.
Uusimmat artikkelit
Työnantaja ei voi vapaasti päättää, että työsuhde on määräaikainen. Monet työsopimukset ovat määräaikaisia ilman perustetta. Mitä perusteeton määräaikaisuus tarkoittaa käytännössä?
Yhtiökokousta ei ole pakko pitää
Monet pienet taloyhtiöt järjestävät yhtiökokouksia turhaan. Tavalliset osakeyhtiöt tekevät harvemmin tätä virhettä.