Apua asuntokauppariidan myyjälle

Kirjoittaja: 

Kristian Krokfors
Oikeudenkäyntilakimies, Helsinki
Puh. +358 44 9848 548
kristian@krokforslaw.com 

Oletko jo saanut reklamaation?

Reklamaatio on virheilmoitus. Asuntokaupan reklamaatiossa tulee olla myös alustavat vaatimukset. Vaatimuksena voi olla hinnanalennus tai kaupan purku sekä vahingonkorvaus.

Ennen reklamaation saamista, sinun ei myyjänä kannata provosoida ostajaa. Saattaa olla, että ostaja ei koskaan esitä vaatimuksia. Voit ottaa yhteystietoni talteen sitä varten, jos reklamaatio jossain vaiheessa tulee.

Jos olet saanut reklamaation, niin sinun kannattaa jatkaa lukemista. 

Mitä tehdä reklamaation saamisen jälkeen?

Asuntokauppariidassa ostaja tekee ensimmäisen siirron reklamaatiolla, jossa hän yksilöi vaatimuksensa. Saatuasi ostajan reklamaation, sinulla on käytännössä kolme vaihtoehtoa:

  • Et ota kantaa vaatimuksiin. Tällöin ostaja saattaa viedä asian käräjäoikeuteen riidattomana asiana.
  • Hyväksyt reklamaatiossa olevan vaatimuksen ja maksat vaaditun hinnanalennuksen/toteutat kaupan purun. Tällöin riitaa ei synny eikä asia voi mennä käräjäoikeuteen.
  • Kiistät vaatimuksen kokonaan tai osittain. Tällöin riita alkaa ja voit tehdä mahdollisen oikeusturvavakuutuksesi vakuutusilmoituksen.

Ostajan vaatimukset voivat olla perusteltuja taikka perusteettomia. Järkevimmän toimintavaihtoehdon valitseminen edellyttää tilanteesi selvittämistä. Mikäli ostajan vaatimukset eivät ole aivan selvästi perusteettomia, saatat tarvita selvitykseen lakimiehen apua. 

Miten asia etenee, jos käytät palveluitani?

Mikäli päädyt käyttämään palveluitani asia alkaa tilanteesi selvittämisellä. Selvityksen jälkeen annan käsillä olevien tietojen pohjalta suositukseni tilanteesi järkevimmästä toimintavaihtoehdoista ja selostan vaihtoehtojen riskejä.

Mikäli ostajan vaatimus on selvityksen jälkeen käsityksesi mukaan perusteeton, kiistän puolestasi vaatimuksen oikeudellisesti perustellulla vastineella. Kiistämisen jälkeen laadin puolestasi oikeusturvavakuutuksen vakuutusilmoituksen, jos sinulla on kulut kattava vakuutus.

Edistän koko toimeksiannon ajan sovinnon aikaansaamista sinun toiveidesi rajoissa. Suurin osa asuntokauppariidoista päättyy sovintoon.

Mitä voit odottaa palvelulta


Asiantuntevaa apua nopeasti

Haluan auttaa sinua nopeasti ja selkeästi. Käyttäessäsi palveluitani, pysyt ajan tasalla asiasi tilanteestasi ja sen uusista käänteistä.

"Sain todella nopeasti asiantuntevaa neuvontaa epäselvään perintätapaukseen liittyen."

Aleksi Stenroos
Yrittäjä

"Nopeaa, asiallista, selkokielistä apua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ehdottomasti hyviä neuvoja!"

Marina Sundberg
Tuontiyhtiö Marja Sundberg Oy

Saat selvän tilannekuvan ja tiedät vaihtoehtosi

Minulle on tärkeää, että sinä ymmärrät tilanteen. Kerron siksi tilanteesi ja sen käänteet sinulle viivytyksettä ilman turhaa jurismia. Haluan yhteistyömme olevan sujuvaa.

"Olimme tilanteessa, jossa yhden asiakkaamme sopimus pieneni huomattavasti ja tämän takia kyseisen asiakkaan hoitamiseen palkattua henkilöstöä oli talossa liikaa. Sopimuksen arvo ei enää ollut riittävä allokoitujen henkilöstöresurssien palkkakuluihin, mikä luonnollisesti olisi vaikuttanut yrityksemme kannattavuuteen huomattavasti.

Krisitan konsultoi olemassa olevista ratkaisuvaihtoehdoista meitä ensimmäisestä puhelusta lähtien erittäin ammattitaitoisesti. Yhteistyö oli alusta asti sujuvaa, suoraviivaista ja helppoa.

Kristianin avulla varmistimme, että hoidimme kaikki velvollisuutemme työntekijöitämme kohtaan ja saimme toimintamme jatkuvuuden varmistettua."

Jukka Vaittinen
Concreto Agency

Tavoitteenani on sinun kannaltasi parhaan lopputuloksen saavuttaminen

Tilanteesi on ratkaistavissa monella tapaa riippuen siitä mitä haluat. Heti asian alussa selvitämme siksi tavoitteesi. Kun tavoitteesi on tiedossani, autan sinua saavuttamaan sen. Tavoite saatetaan saavuttaa sovinnolla, käräjöinnillä tai ytimekkäällä kirjeellä, joka saa vastapuolen perääntymään.

"Yrityksemme työriitatapauksessa saatiin apua nopeasti sekä asiantuntemusta miten edetään. Päästiin erinomaiseen lopputulokseen yrityksemme osalta"

Yrittäjä
Sahalaitos, joka työllistää alle 20 työntekijää 

"Taloyhtiö, josta vuokrasin liiketilaani, antoi yritykselleni perusteettoman häädön rikkoen samalla kolmen vuoden määräaikaista sopimusta. Sehän ei sopinut minulle ollenkaan, sillä yritykseni oli juuri toipumassa koronasta, mikä oli haitannut toimintaani merkittävästi. Paikkakunnallamme ei ollut ensinnäkään tarjolla vapaita tiloja kuin muutama sekä ne harvat, joita saatoin harkita, olivat satoja euroja kalliimpia kuin tila, josta minua oltiin irtisanomassa. Vuokranantajani ei aikonut maksaa mitään korvauksia vahingosta, jota oli yritykselleni aiheuttamassa. Tämä olisi mahdollisesti voinut ajaa minut vararikkoon.

Soitin siis Suomen Yrittäjiin, ja sain Kristian Krokforsin yhteystiedot. Koska uskoin hänellä olevan kokemusta ja tietämystä yrittäjien oikeuksien puolustamisessa, niin otin häneen yhteyttä. Huomasin olevani oikeassa, sillä hänellä oli erittäin tarkkoja ja valaisevia näkökulmia tilanteeseen. Hänen avustuksellaan sain itselleni riittävän vahingonkorvauksen ja saatoin muuttaa kalliimpaan työtilaan, jossa voin nyt jatkaa yritystoimintaani.

Kristianin rauhallinen ja määrätietoinen tapa selittää asiat antoi yöunenikin takaisin. Suosittelen häntä ehdottomasti etenkin pinteessä olevalle yrittäjälle!"

Nora El-Sayed
Koskihieronta

Erottelen oikeudellisesti olennaisen tiedon muusta

Erinomainen lopputulos edellyttää paneutumista asiaasi ja tilanteesi kokonaisvaltaista arviointia. Tämän yhteydessä selvitän asiasi olennaiset seikat ja kasaan kanssasi mahdollisimman vahvan todistelun.

"Yritykseni entiset työntekijät aloittivat minua sekä yritystäni vastaan niinsanotun mustamaalauskampajan netissä ja julkisesti. Perättömillä väitteillä pyrittiin tuhoamaan minun ja yritykseni uskottavuus asiakkaiden ja myös läheisteni silmissä.

Kristian Krokfors on hoitanut asiaani mielestäni erittäin hyvin neuvoen ja avustaen prosessin eri vaiheissa. Hänen ansiostaan tässä erittäin henkilökohtaisuuksiin menevässä asiakokonaisuudessa on pystytty keskittymään tärkeisiin asiakokonaisuuksiin ja ylilyönneiltä on vältytty.

Asiassa onnistuttiin keräämään vähintään riittävät todisteet ja erottelemaan ne epäolennaisuuksista Kristianin ansiosta. Kaiken kaikkiaan yhteydenpito ja työskentely on ollut hänen kanssaan helppoa ja mutkatonta tänä vaikeana aikana."

Tuomas Hietala
Taksi Hietala Oy

Avoin ja ratkaisukeskeinen ote asiaasi

Ohjaan asiaa kannaltasi mahdollisimman helppoon suuntaan. Jos tavoitteesi on esimerkiksi saavutettavissa sovinnolla, niin teemme toivomasi sovinnon mahdollisimman helpoksi vastapuolellesi.

"Minulla oli oikeudellinen ongelma, josta halusin jutella Kristianin kanssa. Kristian viestin saadessaan oli nopeasti minuun yhteydessä ja juttelimme maksuttomassa arvioinnissa tilanteeni.

Pidin siitä miten helppoa Kristianin kanssa oli jutella sekä siitä, että hän avoimesti kertoi vaihtoehdot asian hoitamiselle. Sain myös apua siihen, miten voisin ensin itse selvittää asiaani ennen Kristianin palkkaamista."

Maarit Rantala
Varatuomari

"Empaattista ja miellyttävää, rehellistä ja ratkaisukeskeistä lakipalvelua. Asioiden hoitaminen sujui Kristianin kanssa vaivattomasti. Hankalassa yhtiökokousasiassa Kristian olisi ollut valmis nopealla aikataululla edustamaan meitä. Palvelun hinta oli mielestäni kohtuullinen. Vahva suositukseni!"

Tyytyväinen taloyhtiön puheenjohtaja

Haluatko keskustella?

Soita numeroon +358 44 9848 548 tai varaa puheluaika alla olevalla lomakeella. 

Uusimmat kiinteistö ja asuntokauppa-artikkelit


Avun hankkiminen aikaisin kannattaa. Mitä nopeammin saat vahvan jutun kasaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä asia saadaan pois päiväjärjestyksestä ilman oikeudenkäyntiä. 

Puh. +358 44 9848 548
kristian@krokforslaw.com
Maamonlahdentie 1 G 33, 00200 Helsinki