Aiheuttiko asunto- tai kiinteistökauppa ongelmia?

Suuret valmistelut, huomattavasti vaivaa ja paljon työtä. Kaikesta tästä huolimatta haaveesi tulevaisuudesta asuntokaupan jälkeen vaikuttavat murskaantuvan, kun kauppa meni pieleen. Et ole vielä käräjillä, mutta tie vaikuttaa todennäköisesti vievän sinne.

Asunnon tai omakotitalon kauppa on todennäköisesti elämäsi kallein kauppa. Kun kaupat menevät pieleen, kyseessä on vakava tilanne. 

Miksi vaatimukset ovat usein niin suuria?

Asunto- ja kiinteistökauppariidoissa on lakiin perustuvia vastuunrajoituksia. Käytännössä myyjän asemaa eniten vahvistava sääntö koskee salaisia laatuvirheitä. Salainen virhe on virhe, josta myyjä ei tiennyt (ja josta hänen ei pitänytkään tietää). Tällaiset piilevät virheet eivät anna oikeutta hinnanalennukseen, jolleivat ne ole merkittäviä.

Virhe muuttuu yleensä merkittäväksi, kun sen korjaaminen on kallista. Tästä johtuen vaatimukset ovat säännönmukaisesti suuria.

Juttu voi kääntyä myyjän eduksi monella tapaa 

Lakiin ja oikeuskäytäntöön perustuvat tarkat säännöt suojaavat myyjää monella tapaa. Sinun jutussasi voi esimerkiksi olla reklamaatioon tai ennakkotarkastusvelvollisuuteen liittyvä seikka, joka kääntää riidan myyjän eduksi. On kuitenkin myös mahdollista, että esimerkiksi myyjän tiedonantovelvollisuuteen liittyvät tapahtumat puoltavat ostajan oikeuksia.

Oletpa sitten myyjä tai ostaja, voimme auttaa sinua reklamaatiovaiheesta tuomioon. Selvitämme luonnollisesti ensin vastuukysymyksen, jonka jälkeen pureudumme vaatimusten määrään.

Jutun olennaisen osan löytäminen ja vahvan todistelun rakentaminen heti asian alussa pienentää riskejäsi huomattavasti.Voit selvittää tilanteesi vaivatta

Tiedät varmasti jo sen, että pienikin virhe asian alussa voi johtaa häviöön myöhemmin. Sinun tulisi pystyä hoitamaan juttu heti alusta lähtien niin, ettei mikään viestisi aiheuta ongelmia asian edetessä.

Tarjoamme uusille asiakkaille maksutonta alkuneuvottelua varmistaaksemme sisään otettavien toimeksiantojen laadun ja keskustellaksemme tulevien asiakkaiden kanssa ennen lupautumista tarvittaessa olla heidän rinnallaan käräjäsalissa.

Maksuton alkuneuvottelu maksaa 0 € ja kestää 15 minuuttia. Asiasi pysyy meillä salassa, koska meillä on lakiin (715/2011) perustuvat salassapito- ja vaitiolovelvollisuudet. 

Miten alkuneuvottelu toimii?

  1. Varaat alkuneuvottelun (soittamalla numeroon +358 44 9848 548 tai täyttämällä alla olevan lomakkeen).
  2. Sovimme neuvottelun ajankohdan sähköpostitse.
  3. Soitan sinulle sovittuna ajankohtana.
  4. Selvitän tilanteesi.
  5. Saat tilannearvion ja neuvon.

Jos soitat numeroon +358 44 9848 548 (tai täytät alla olevan lomakkeen), saat ilmaiseksi vastauksen mieltäsi painavaan kysymykseen: "Mitä minun kannattaa tehdä seuraavaksi?"


Varaa maksuton alkuneuvottelu

Hanki juristiapua. Soita numeroon +358 44 9848 548 tai täytä alla oleva lomake. 

Varaa maksuton alkuneuvottelu heti, niin ehdit lukea alla löytyviä asunto- ja kiinteistökauppa-artikkeleitamme sen jälkeen. 

Uusimmat kiinteistö ja asuntokauppa-artikkelit


Avun hankkiminen aikaisin kannattaa. Mitä nopeammin saat vahvan jutun kasaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä asia saadaan pois päiväjärjestyksestä ilman virheitä ja ilman oikeudenkäyntiä. 

Puh. +358 44 9848 548
kristian@krokforslaw.com
Maamonlahdentie 1 G 33, 00200 Helsinki