Työnantaja: Saitko entiseltä työntekijältä selvityspyynnön tai vaatimuskirjeen? 

Edustamme säännöllisesti työnantajia työsuhteen päättämisriidoissa

Luulitko jo päässeesi ongelmista eroon?

Kun sinut vedetään takaisin samaan vyyhtiin, jossa jouduit tekemään vaikean päätöksen työntekijän erottamisesta, haluat asian ratkeavan nopeasti ja yksinkertaisesti. Tiedät kuitenkin nopean ratkaisun olevan epätodennäköinen, koska työntekijän lakimies (tai ammattiliitto) kalastelee tietoa riitelyä varten selvityspyynnöllä tai aloitti jo riidan korvausvaatimuksella. 

Olet varttia vaille käräjillä saatuasi kumman tahansa näistä asiakirjoista postilaatikkoosi tai sähköpostiisi. Yhtiösi saatetaan haastaa oikeuteen jo viikkojen sisällä.

Asialla on kiire. Vastaamatta jättäminen johtaa todennäköisesti oikeudenkäyntiin. Ei-strateginen vastaus voi puolestaan antaa työntekijälle aseita sinun voittamiseksi. Sinun tulisi hoitaa asia heti niin, että et joudu myöhemmin istumaan hermostuneena selittelemässä vastauksiasi tuomarin tuiman katseen alla.

Työntekijän juristi valvoo vain työntekijän etuja

Välillä työntekijät kokeilevat työsuhteen päättämisen jälkeen kepillä jäätä. Irtisanomisen perusteettomuus ei ole kiveen hakattua, vaikka työntekijän lakimies näin väittäisikin. Tilanteeseen nähden rohkeat (ts. ylisuuret) korvausvaatimuksetkaan eivät ole tavattomia.

Irtisanomisen laillisuuden toteaminen voi olla haastavaa. Työoikeus edellyttää erityistä perehtyneisyyttä eivätkä irtisanomisriidat ole tuttuja monille juristeillekaan. Miten voit siis tietää, jos työntekijän vaatimukset ovat epäoikeutetut?

Todistustaakka suosii työntekijää

Normaalisti väittäjän pitää näyttää väite toteen (esim. todistajien avulla). Työoikeus ei toimi näin. 

Irtisanomis- tai purkuriidassa työntekijä väittää päättämisperusteen olleen laiton, mutta sinun pitää todistaa tämä vääräksi. Työsuhteen päättämisen laittomuutta arvioitaessa työntekijällä on etumatkaa sinuun nähden.

Koeaikapurun osalta työntekijän juristin pitää puolestaan vain saada aikaan epäilys perusteen asiattomuudesta tai syrjivyydestä, jonka jälkeen todistustaakka on taas sinulla.Maksuttomassa alkuneuvottelussa saat tilannekuvan näyttösi vahvuudesta


Onko työntekijän vaatimus liian suuri?

Jos olet jo saanut laittoman irtisanomisen korvausvaatimuksen, siinä vaaditaan jonkin tietyn kuukausimäärän palkkaa. Herääkö sinulla epäilys siitä, että työntekijän vaatimus on liian suuri?

Päättämiskorvauksen määrittely perustuu kokonaisharkintaan ja siinä on paljon liikkuvia osia. Työntekijä voi pyrkiä vedättämään korvausta ylöspäin liioittelemalla tiettyjä seikkoja.

Korvauksen määrän osalta seurataan onneksesi normaaleja todistustaakkasääntöjä. Työntekijän tulee siis todistaa korvauksen oikea kuukausimäärä (jollei se oli minimisuuruinen). 

Käymme maksuttomassa alkuneuvottelussa läpi alustavasti kohtuullisen korvauksen suuruuden tapauksessasi. 

Voit selvittää tilanteesi vaivatta

Tiedät varmasti jo sen, että pienikin virhe asian alussa voi johtaa häviöön myöhemmin. Sinun tulisi pystyä hoitamaan juttu heti alusta lähtien niin, ettei mikään vastauksesi aiheuta ongelmia asian edetessä.

Tarjoamme uusille asiakkaille maksutonta alkuneuvottelua varmistaaksemme sisään otettavien toimeksiantojen laadun ja keskustellaksemme tulevien asiakkaiden kanssa ennen lupautumista tarvittaessa olla heidän rinnallaan käräjäsalissa.

Maksuton alkuneuvottelu maksaa 0 € ja kestää 15 minuuttia. Asiasi pysyy meillä salassa, koska meillä on lakiin (715/2011) perustuvat salassapito- ja vaitiolovelvollisuudet. 

Miten alkuneuvottelu toimii?

  1. Varaat alkuneuvottelun (soittamalla numeroon +358 44 9848 548 tai täyttämällä alla olevan lomakkeen).
  2. Sovimme neuvottelun ajankohdan sähköpostitse.
  3. Soitan sinulle sovittuna ajankohtana.
  4. Selvitän tilanteesi.
  5. Saat tilannearvion ja neuvon.

Jos vain soitat numeroon +358 44 9848 548 (tai täytät alla olevan lomakkeen), saat ilmaiseksi vastauksen mieltäsi painavaan kysymykseen: "Mitä minun kannattaa tehdä seuraavaksi?"


Varaa maksuton alkuneuvottelu

Hanki juristiapua. Soita numeroon +358 44 9848 548 tai täytä alla oleva lomake. 

Täytä lomake heti, niin ehdit lukea alla löytyviä työoikeusartikkeleitamme sen jälkeen. 

Puh. +358 44 9848 548
kristian@krokforslaw.com
Maamonlahdentie 1 G 33, 00200 Helsinki