Työnantaja ei voi vapaasti päättää, että työsuhde on määräaikainen. Monet työsopimukset ovat määräaikaisia ilman perustetta. Mitä perusteeton määräaikaisuus tarkoittaa käytännössä?
Artikkelit
Hyödyllistä tietoa oikeudellisten ongelmien ratkaisemiseksi ja välttämiseksi
Yhtiökokousta ei ole pakko pitää
Monet pienet taloyhtiöt järjestävät yhtiökokouksia turhaan. Tavalliset osakeyhtiöt tekevät harvemmin tätä virhettä.
Hometalo – Mitkä ovat ostajan oikeudet?
Unelmien koti voi muuttua taloudelliseksi painajaiseksi, kun rakennuksesta löytyy homevaurioita kaupan jälkeen. Korjauskustannukset voivat olla hyvin raskaita äskettäin talon ostaneelle. Lisäksi korjauksista aiheutuu vaivaa ja sisäilmaongelmista voi myös aiheutua terveyshaittaa. Mitä oikeuksia ostajalla on hometalokaupan jälkeen?
Oskälighet vid en borgensförbindelse
Oskälighet kan leda till att en borgensförbindelse inte är effektiv. Vasa hovrätt gav i december en dom som gällde borgensmannens ansvar för tre års hyror. Var förbindelsen oskälig eller ledde den till ett oskäligt resultat?
Työntekijän kilpailukielto ei aina pidä
Työntekijän kanssa sovittu kilpailukielto ei välttämättä pidä oikeudessa.
Koeajan tarkoituksena on se, että työnantaja ja työntekijä voivat testata toisiaan ja päättää toistensa sopivuudesta. Työsuhteen päättämisen kynnys on siksi erittäin matala koeajalla. Koeaikapurkuun riittää mikä tahansa koeajan tarkoitukseen nähden asiallinen ja ei-syrjivä peruste.
Pysäyttämisoikeus - Epäilen, ettei ostaja tule maksamaan. Pitääkö myyty tavara toimittaa?
Epäilykset ostajan maksukyvystä voivat aiheuttaa tilanteen, jossa joudut valita kahden riskin välillä: