Artikkelit

Hyödyllistä tietoa oikeudellisten ongelmien ratkaisemiseksi ja välttämiseksi

Olen kirjoittanut alla olevat artikkelit, jotta sinä voit välttää yleisiä oikeudellisia ongelmia. Mikäli sinulla on jo meneillään oleva ongelma, saatat löytää artikkeleista hyödyllistä tietoa omista oikeuksistasi. 

Jollet löydä vastausta artikkeleista tai haluat keskustella asiastasi tarkemmin, voit soittaa minulle numeroon 044 984 8548 keskustellaksesi ongelmastasi.

Lue artikkelien käyttöehdot, jos aiot käyttää niitä.

-Kristian Krokfors


Kaikki artikkelit

Vietät kaunista kesäpäivää, jolloin sairastut yhtäkkisesti. Seuraavien kahden viikon lomapäivät valuvat hukkaan kuumeen kourissa sängynpohjalla maatessa. Tiesitkö, että sinulla on tällaisissa tapauksissa lain mukaan oikeus saada osa lomastasi siirrettyä?

Otsikossa mainitut periaatteet ovat osittain saman kolikon kääntöpuolia ja ne toimivat riitatilanteessa yhdessä. Tässä artikkelissa käsittelen lyhyesti näitä periaatteita ja niiden käytännön vaikutusta, jos sinulle on aiheutettu vahinkoa.

Hovioikeus on antanut ratkaisun palkan alentamista seuranneessa riidassa. Ratkaisu kuvastaa hyvin virheellisesti tehdyn työsuhteen ehdon muuttamisen riskejä. Vaikka palkan alentaminen ei ollut oikeutettua tässä tapauksessa, se on tietyissä tilanteissa mahdollista tehdä lain puitteissa. Käsittelen ratkaisun ohessa myös palkan alentamista yleisellä...

Markkinaoikeus katsoi, ettei iltalehdellä ollut oikeutta siteerata Kimi Räikkösen Instagram-kuvaa ja se joutui siksi maksamaan Räikköselle hyvitystä. Tässä artikkelissa kerron tiivistetysti, mitä asiassa on tapahtunut. Tämän jälkeen selostan markkinaoikeuden kannan siitä, miksi Iltalehti ei saanut käyttää Räikkösen kuvaa, vaikka lehdet saavat...

I en rättegång är ofta den viktigaste frågan vad som har hänt. Förrän du går till rätten måste du därför preliminärt reda ut vad man kan bevisa. Du kan kanske ha något inofficiellt som stöder din synpunkt om händelserna, som till exempel ett WhatsApp-meddelande, men får man använda sådana inofficiella meddelanden som bevis?

Voiko kirjanpitäjän laittaa kaivamaan ojaa muutamaksi päiväksi? Saako viulunsoittajan siirtää pysyvästi soittamaan huonompaan saliin? Voiko siivoojan siivottavaa aluetta lisätä huomattavan paljon? Tässä artikkelissa käsittelen sitä, milloin työnantaja saa muuttaa työntekijän työtehtäviä työnjohtovaltansa perusteella. Lisäksi käsittelen käytännön...

Useimmat yritykset käyttävät yleisiä sopimusehtoja (eli vakioehtoja). Virheellinen sopimisprosessi voi kuitenkin johtaa siihen, että näillä ehdoilla ei ole mitään merkitystä. Milloin asiakas voi vedota siihen, että vakioehdot eivät ole osa sopimusta?

Lomautukset ovat tarkoitettu tilapäisiksi järjestelyiksi, mutta lomautus saattaa kestää pitkään. Tässä artikkelissa käydään läpi työntekijän oikeus irtisanoutua lomautuksen aikana, työnantajan oikeus irtisanoa lomautettu työntekijä ja työntekijän saama korvausoikeus, jos hän irtisanoutuu yli 200 päivää kestäneen lomautuksen aikana.

Osakeyhtiöissä voi tulla vastaan tilanteita, jolloin yhtiön enemmistö ei syystä tai toisesta halua esittää vahingonkorvausvaatimusta esimerkiksi yhtiön johtoa kohtaan. Yhtiössä noudatetaan näissäkin asioissa (esteettömän) enemmistön tahtoa, jolloin yhtiö ei käytännössä tule edistämään asiaa. Vähemmistöomistajilla on kuitenkin tietyin edellytyksin...

Työntekijä saattaa työsopimuksen voimassaoloaikana tehdä erittäin arvokkaita teoksia. Kyseessä voi olla esimerkiksi tietokoneohjelma, markkinointimateriaali tai työnantajan logo. Omistaako työntekijä vai työnantaja taloudelliset oikeudet tällaisiin teoksiin?