Artikkelit

Hyödyllistä tietoa oikeudellisten ongelmien ratkaisemiseksi ja välttämiseksi

Olen kirjoittanut alla olevat artikkelit, jotta sinä voit välttää yleisiä oikeudellisia ongelmia. Mikäli sinulla on jo meneillään oleva ongelma, saatat löytää artikkeleista hyödyllistä tietoa omista oikeuksistasi. 

Jollet löydä vastausta artikkeleista tai haluat keskustella asiastasi tarkemmin, voit soittaa minulle numeroon 044 984 8548 keskustellaksesi ongelmastasi.

Lue artikkelien käyttöehdot, jos aiot käyttää niitä.

-Kristian Krokfors


Kaikki artikkelit

Osakeyhtiön enemmistö ei välttämättä halua jakaa osinkoa, vaikka osingonjako olisi mahdollista. Joskus enemmistöosakas saattaa jopa tahallaan haluta aiheuttaa vähemmistöosakkaalle taloudellisia vaikeuksia kieltäytymällä varojenjaosta, jotta vähemmistöosakas myisi osakkeensa hänelle.

Toisen tuotteen, tuotepakkauksen yms. jäljittely on tietyissä tilanteissa kiellettyä. Markkinaoikeuden ratkaisukäytännön perusteella kiellettyyn jäljittelyyn perustuva vaatimus on yleisesti ottaen helpompi voittaa kuin norkkimiseen perustuva vaatimus. Kiellettyyn jäljittelyyn perustuva vaatimus on siksi kiellettyä artikkelisarjan osassa 5...

"Ruokamyrkytysten jälkeen Kouvolan kaupungin terveysvalvonta teki ravintolaan tarkastuksen. Siinä havaittiin muun muassa, että keittiön kylmiössä oli säilytetty pilaantuneita elintarvikkeita -- Tarkastuksessa löytyi myös esimerkiksi homeisia kananpaloja ja homeista jugurttikastiketta."

Työntekijän rikkomuksiin ei voi vedota kuinka myöhään tahansa. Mikäli irtisanominen tapahtuu myöhässä, työntekijälle syntyy oikeus vaatia korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Artikkelia on päivitetty 10.2.2021 uuden korkeimman oikeuden ratkaisun vuoksi.

Vuokranantajalle voi olla tärkeää, kuka hänen omistamassaan asunnossa asuu. Yksiönkin arvo Helsingissä on usein 200.000 € paikkeilla, joten vuokranantaja saattaisi haluta valita tunnollisen vuokralaisen, jotta asuntoa ei tuhota. Monelle vuokranantajalle voi kuitenkin tulla yllätyksenä kuinka vähän sananvaltaa hänellä on sen osalta, kuka asunnossa...

Vertaileva markkinointi voi olla tehokas tapa myydä tuotteita ja palveluita. Epäasiallisella vertailulla voidaan kuitenkin harhauttaa kuluttajia ja aiheuttaa kilpailijoille vahinkoa. Siksi vertailevalla markkinoinnilla on omat sääntönsä.